21/12/09

Transparència de debò

Ara fa un any que CiU a Mataró va iniciar un original projecte construït sense recursos: un bloc allotjat en un servidor gratuït alimentat amb informació tractada i introduïda per persones que col·laboren de forma absolutament desinteressada, especialment en Josep, un simpatitzant habituat a treballar amb llistats i números.

Mataró Transparent”, que és el nom que té el bloc, recull un grapat de documents, a més de notícies i vídeos, la majoria relacionats amb el pressupost municipal. Tots ells públics, que qualsevol ciutadà podrà demanar de consultar a partir de l’aprovació inicial en el Ple extraordinari de dijous.

El darrer document incorporat ha estat el llistat de subvencions previstes en el pressupost, a les quals durant l’any s’hi sumaran les que es puguin atorgar posteriorment a la corresponent sol·licitud en compliment de les bases generals i particulars de cada àmbit.

A la columna central s’hi publiquen algunes notícies i informacions, mentre que a la més estreta hi ha tots els enllaços als documents degudament ordenats i agrupats. A diferència dels que lliure el govern de la ciutat, la informació es troba comparada amb exercicis anteriors i s’hi pot observar amb facilitat les diferències entre un i altre pressupost, tot i que les modificacions en la codificació de les partides ho fan complicat i pot ser causa d’algun error involuntari. A més, si el lector ho sol·licita, CiU es compromet a facilitar la informació en un fitxer Excel, posant a l’abast de tothom la possibilitat de modificar-la i dissenyar nous escenaris possibles.

Però “Mataró Transparent” no s’aturarà aquí. A partir de dijous espera rebre les aportacions i suggeriments dels ciutadans, ja sigui com a comentaris o a través del correu electrònic de contacte.

Aquesta transparència és la que fa temps que demanem al PSC i als seus socis de govern, que elaborada i presentada amb els mitjans de que disposen podria esser encara millor. La realitat, però, és que ni els grups municipals en disposen com voldrien: en temps per estudiar-la i en formats per treballar-la, no en el temps mínim que fixa la llei i només en paper o PDF.

Visiteu “Mataró Transparent” i feu les vostres propostes, totes seran benvingudes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla des del començament una iniciativa molt bona i que hauria de servir d'exemple de una manera determinada de treballar.

Quim Fernàndez ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari.

M'agradaria que poguéssim comptar amb les teves aportacions.

Animat i envia un correu electrònic a "Mataró Transparent" ( mataro.transparent@gmail.com )