20/12/09

Cap d’any d’inauguracions

El Nadal és època de regals. Pels més petits el dia més esperat és el de Reis, quan els tres Mags d’Orient omplen les cases d’il•lusions.

Però aquest any sembla que a la ciutat els Reis hagin arribat una mica abans. Un quart rei, anomenat ZP, al qual li vam escriure una carta amb 52 demandes ara fa 12 mesos, ens les ha estat fent realitat durant tot l’any i aquests dies anem d’inauguració en inauguració.
.
Avui tocava el Camp d’Hoquei Herba, fa just una setmana un tram del Passeig Ramon Berenguer III, fa pocs dies la gespa artificial dels camps de futbol de Cirera i Pla d’en Boet, aviat el tram del Camí Ral entre ronda Barceló i Cooperativa i així fins cinquanta-dos regals que sumats valen vint-i-un milió d’euros.

El dijous, just la vigília de Nadal, el Ple Municipal aprovarà una nova carta al rei mag ZP, aquesta vegada seran menys projectes, encara que un, el de Can Marfà, molt gran. Tot plegat valdrà més de deu milions d’euros i encara ens donarà un sobre amb més de dos milions per que els puguem gastar en les nostres coses.

Això està molt bé. Avui, per exemple, hem inaugurat un equipament que el PSC l’havia inclòs reiteradament al seu programa, fins que se’n va cansar d’escriure-ho i no fer-ho (és fàcil demostrar-ho) i, malgrat les molt bones paraules de tots els discursos, només l’alcalde que deu tenir més memòria ha pensat en dir qui l’ha pagat.

Que per molts anys vingui un rei, en aquest cas de Madrid i no d’Orient, que deixi regals a la ciutat per gaudir-ne tots, però estaria bé que aquest rei i el seu seguici se’n recordés que després això s’haurà de mantenir i ens arreglés el finançament local, tal vegada així els regals ni farien falta. Si no és així, això, com diuen en castellà, és “pan para hoy i hambre para mañana”.