15/12/09

Avui tocava Assemblea

La Carolina és la primera en parlar. La seva intervenció és sobre les Ordenances Fiscals i les al•legacions presentades pel nostre grup, la majoria encaminades a fer més soportable la crisi per aquells que més l’estan patint.

E Joan agafa el relleu per enllaçar amb el pressupost, que el govern va presentar fa pocs dies al Consell de Ciutat i que portarà a votació el proper dia 24 de desembre en Ple extraordinari. Serà l’any en que s’aprova més tard i la primera vegada que es fa un Ple Municipal la vigília de Nadal.

El nostre cap de llista dóna uns quants exemples clars de que el govern tripartit de la ciutat no toca de peus a terra. Les previsions que va fer pel 2009 han quedat molt lluny de la realitat, fet que CiU ja va avisar que passaria. Aquesta situació, el govern l’intenta resoldre amb “patada i endavant”, diu en Joan. És el cas dels “Fons Zapatero” 2009 i 2010, que resolen el problema de la inversió però generen més despesa corrent pel futur sense saber si podrem pagar.

Entre les intervencions dels assistents hi havia unanimitat en que les actuacions del govern de Mataró no tenen cap ambició i que els ciutadans no tenen la sensació de viure en una capital. Demanen que els que s’explica, entrellaçat amb el balanç polític de l’any que acaba s’expliqui també en un o més actes públics.

A continuació s’enceta un interessant debat sobre les consultes populars sobre l’autodeterminació que s’han fet a molts municipis catalans aquest cap de setmana. Coincidència en afirmar que tenen un especial valor quan al darrera hi ha la societat civil i no partits polítics encoberts. El president comarcal de CDC, que ha vingut convidat a la nostra assemblea, diu que les consultes també són una conseqüència de la inoperància i manca de lideratge de l’actual govern de Catalunya. A continuació debat sobre el discurs entre els més joves i els no tant joves de la sala, però tot acaba en consens en que no ens tracten bé, referint-se a l’Estat, i que no ens volen tal com som, però CDC i CiU són formacions catalanistes, democràtiques i que volen sumar i no pas dividir, per decidir sobre tot el que afecti al futur del país.