El primer acte del programa “El Ferrocarril a Mataró” ha estat una conferència a càrrec de l’enginyer Jordi Font-Agustí amb el títol: "El ferrocarril en temps de crisi a través de la literatura i les arts".
Hi he anat sense saber que podia trobar-me. Barrejar el ferrocarril amb l’art se’m feia estrany, però la veritat és que he sortit molt satisfet de la Sala d’Actes de Caixa Laietana, satisfet per no haver-me perdut una exposició com la que ha fet el Sr. Font-Agustí.
Ha començat amb un relat històric sobre el tren i la seva repercussió social. També ha fet alguna referència a les passions col•leccionistes que desperta i, finalment, ha relacionat el ferrocarril amb la literatura, la pintura, el cinema i també el còmic. Ha estat una conferència amena, amb exemples, ajudada per una projecció, però no llegint les diapositives, com passa moltes vegades. El conferenciant ens ha ensenyat una altra visió del ferrocarril i no ha amagat la passió que hi té. Per a ell, el tren és un atractiu pel creador, una metàfora del món en el que vivim i la imatge d’un futur millor.
L’acte ha acabat amb la inauguració de l’exposició d’una maqueta ferroviària modular. Tot en el marc de la commemoració del 161 aniversari del tren entre Barcelona i Mataró, el primer de la Península.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada