17/7/24

Nascuda de Venus

 

Nascuda de Venus va ser un dels llibres que vaig escollir el darrer Sant Jordi. En l’elecció hi va tenir molt a veure que l’autora, Sònia Lleonart, fos mataronina i que aquesta fos la seva primera novel·la. Segurament, sense l’excel·lent campanya de màrqueting que ha tingut la publicació no l’hagués conegut. No en va, l’autora és llicenciada en Ciències Empresarials i Relacions Públiques i formada en màrqueting.

La novel·la combina extraordinàriament bé ficció i història. La trama, millor dit, les tres trames, transcorrent paral·lelament en tres moments magníficament lligats. Tres moments diferents de la història, el primer separat cinc-cents anys dels altres dos.

La lectura del llibre ens trasllada a la Florència de Sandro Boticelli. L'amor, segurament platònic, d’un geni com ell per la seva musa, Simonetta Vespucci,  provoca en nosaltres l’interès per gaudir de la seva obra i aprofundir en la Florència dels Medici als segles XIV i XV. Per altra banda, la Carla, protagonista principal, és una restauradora barcelonina a qui, una extraordinària oportunitat professional, li canviarà la vida.

A més de lligar de forma extraordinària els diferents moments històrics, l’obra ens parla d’art i d’amor en un relat que ens atrapa i no ens permet deixat la lectura. La cerca d’un quadre perdut i les relacions entre els personatges estan narrats d’una manera magnífica, amb unes descripcions dels llocs i les situacions que fa que ens sentim dins de la història.

Us recomano la seva lectura. Estic segur que us atraparà i no la podreu deixar.