5/9/09

Visca Catalunya Independent


Així va acabar la seva intervenció, ahir a Arenys de Munt, l’Àngel Colom, que intervenia en representació de Convergència.

Primer no tenia previst assistir-hi, doncs havia d’anar a la inauguració de la nova gespa artificial del Camp de Futbol del Pla d’en Boet. Però ja hi havia companys que hi anaven i com que ho tinc al costat de casa ja podré visitar el camp un altre dia, de fet he anat seguint les obres i aquesta setmana ja hi he vist alguns jugadors provant el nou terreny de joc.

La veritat és que estic molt content d’haver viscut acte històric com aquest. Vaig trucar l’Albert per si volia acompanyar-me i allà vam trobar més gent de l’executiva local de CDC i a la presidenta d’UDC a Mataró, a més de molts militants i simpatitzants de Convergència de diverses poblacions de la comarca. L’ambient era fabulós i vam rebre una impressionant dosi d’esperança per aconseguir, un dia no molt llunyà, tenir un Estat Propi. Totes les intervencions, tot i els diferents estils, van tenir en comú, a més de demanar el SÍ en la consulta del proper diumenge, el desig d’unitat de les forces catalanes. A veure si és veritat i aviat ho podem veure en altres escenaris.
 


Colom va fer una referència als Nous Catalans, com era d’esperar. Té molta raó. El país som tots i cal que tots, sigui quin sigui el nostre origen, estiguem convençuts que el camí de les llibertats nacionals és l’únic que ens pot portar, també, a una llibertat i un benestar social.


Un moment abans de l'acte i en una sala del primer pis de l’Ajuntament, l’Àngel Colom es va reunir amb representants dels col•lectius de nous catalans d'origen marroquí i subsaharià d’Arenys de Munt. L'objectiu de la trobada era explicar la consulta que es farà diumenge a la població als immigrants d'Arenys de Munt i demanar el seu vot favorable (donat que a la consulta poden votar tots els ciutadans que estan empadronats a Arenys, majors de 16 anys). Per aquest mateix motiu, la setmana entrant es farà una nova trobada en la qual hi assistiran una elevat nombre de nous catalans.

Abans, però, l’Àngel va atendre un grapat de mitjans de comunicació en plena Riera d’Arenys, a la porta mateix de l’Ajuntament, L’expectació era molt gran en mig d’un ambient festiu i ple d’il•lusió.