26/9/09

Un bon equipament a Cerdanyola



Avui ha visitat Mataró el Conseller Nadal. Venia a inaugurar el Centre de Formació de Tres Roques, a dalt de tot de Cerdanyola. Un edifici molt ben dissenyat i encara millor integrat a l’entorn, obra de l’arquitecte municipal Lluís Gibert, al qual he pogut felicitar.

Cerdanyola és un barri molt mancat d’equipaments i és molt bo que, a més dels que el barri necessita, se’n instal•lin d’altres que són de ciutat. El primer centre de formació que tindrà la ciutat és una bona iniciativa i té un director que dóna la impressió de posar-hi tota la il•lusió i interès. Però quantes persones sabran on és, quantes podran desplaçar-se fins allà? És probable que ni la gent de la part baixa del barri ho facin, en canvi hi ha molts altres equipaments de proximitat dels quals els veïns de l’entorn del de Tres Roques tampoc en disposen.
.
Per altra banda, com una persona em recordava a la inauguració, durant el procés el projecte va ampliar el seu pressupost considerablement. Això vol dir que, com que s’ha finançat majoritàriament amb diners provinents de la Llei de Barris, eren menys diners que es dedicaven exclusivament a Cerdanyola.
.
En resum, un bon edifici, una bona solució urbanística per l’entorn, un bon equipament, però les persones que el veuran cada dia potser necessitaven una altra cosa i els potencials usuaris es probable que trobin masses inconvenients a l’hora de desplaçar-se per assistir als cursos. Ara, això sí, en els discursos tot molt maco i les promeses encara millor.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una afirmació molt agosarada, per no dir-ne exagerada, la vostra Sr.Fdez. Un reflex del sistema motivat que activa les fílies i fòbies dels polítics locals, siguin del partit que siguin. Cerdanyola necessitava i necessita equipaments, sí. Però equipaments que responguin a les necessitats estructurals del mateix barri. Inauguracions d'aquesta mena són el reflex d'una incompetència gestora monumental de l'equip de govern. No passarà res, els temps i la històoria els posarà al seu lloc. No entenen res, ni des del govern ni des de l'oposició. Desafortunadament es perden oportunitats i es malbaraten recursos. Els econòmics, tot i la crisi, són els menys demolidors. En canvi el malbaratament de recursos humans és molt més denunciable.

Quim Fernàndez ha dit...

No puc evitar dir-vos que lamento que feu el vostre comentari de forma anònima. Malgrat tot expresseu una opinió en la qual m’agradaria aprofundir una mica.

Quan dieu que l’afirmació que faig “és agosarada, per no dir-ne exagerada”, a que us referiu?