7/9/09

La Sectorial d’Immigració torna amb força

Per coincidència amb la reunió setmanal del Grup Municipal feia temps que no podia assistir a les trobades del Secretariat Nacional de la Sectorial d’)Immigració. Avui, però, aprofitant que acompanya a El Mostafà, he pogut participar a la primera sessió de després de les vacances i comprovar que el secretariat gaudeix de molt bona salut.

Algú podia pensar que la novetat d’una sectorial segregada de la de Cooperació, amb l’atractiu d’una personalitat com l’Àngel Colom al capdavant podia ser un bluf de quatre dies, però no ha estat així. Les reunions segueixen essent nombroses i participades i l’activitat impressionant, tant per qualitat com per quantitat. La creació dels directoris africans i la presentació de l’Espai Latino han estat els primers temes dels que s’ha donat compte. L’Èric, amb el relat del viatge al Marroc de Nouscatalns.jove i la roda de premsa denunciant la situació dels menors d’origen estranger que es troben en centres d’acollida, ha fet una altra intervenció molt interessant.

Quan els vuit o nou musulmans membres del secretariat i que participaven a la trobada han tornat, després d’absentar-se uns minuts per trencar el dejuni del Ramadà, ha parlat en Joaquim Colominas, professor de l’URL i responsable de l’Institut de Formació de CDC, que ha fet una breu però interessant exposició sobre el sentit de la Diada Nacional de Catalunya pensava per a donar a conèixer la nostra història als nous catalans. A continuació, la preparació de l’ofrena de l’11 de Setembre, en la qual, previsiblement, s’oficialitzarà el terme “Afrocatalans” amb una pancarta que encapçalarà l’ofrena d’aquest grup de persones. Finalment, temes legislatius i de preparació de les jornades municipals d’immigració per acabar a les deu en punt, hora en que tanquen l’edifici, que sinó encarar hi seríem.