15/9/09

Avui reunió del Consell Territorial de Cerdanyola


Aquest vespre tocava sessió del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola, ja fa més de dos mesos de l’anterior, que va ser a finals de juny. De fet, aquesta setmana es veu que toca reunions de tots els Consells Territorials.
.
Quan va començar aquesta història dels Consells Territorials, si no recordo malament, primer a Rocafonda i després a Cerdanyola, jo vaig ser dels que m’ho vaig creure. Creia que serien un òrgan de participació que seria escoltat i, per tant, útil. Per això no ha estat exactament així.
.
Tot i que la dinàmica és diferent segons el barri i, sobretot, segons el president de torn, els Consells Territorials són un lloc més on “marejar la perdiu”. Avui, a diferència de la majoria de sessions, he estat més observador que part activa. Tot i la bona fe dels seus membres, que intervenien, uns més que d’altres, sempre en positiu, la veritat és que, amb l’excusa que a causa de la crisi no hi ha diners, no s’ha demanat, ni acceptat, una sola proposta pel PAM de l’any vinent. Ni de les que no cal gastar.
.
Recordem que la composició del Consell també va ser causa d’enfrontament entre l’Associació de Veïns del barri i el govern, de la qual, igual que del fet de modificar sense debat previ les accions previstes en el projecte presentat a la Llei de Barris, se’n va fer ressò CiU.

En resum, actualment tenim cinc Consells Territorials, que, sobre el paper, són una molt bona eina, però la participació real dels ciutadans i les entitats segueix essent una assignatura pendent. Vulguem o no, només queda un lloc on participar i decidir: les eleccions. No deixem passar l’ocasió. Anem a votar quan toqui. Participem!!