13/9/09

Arenys ens aporta esperança

Porta del local on s'ha celebrat la consulta en el moment d'anunciar la participació

Malgrat els intents de frustrar-la, avui s’ha celebrat la consulta popular per la independència de Catalunya a Arenys de Munt. Un èxit de participació (41,01 %) i un resultat rotund (96,3 %) a favor que Catalunya sigui un estat independent. Per obtenir aquesta participació i aquest resultat, ha estat fonamental el comportament del Consistori i de la gent del poble.
.
Com que durant el dia no he pogut anar-hi, al vespre he agafat la moto i m’he plantat a Arenys. Només arribar s’ha posat a ploure i he decidit no quedar-m’hi massa estona, però n’he tingut prou per veure l’ambient i trobar gent coneguda. He estat molt content de poder saludar en Quim Rey, el que va ser president del Consell Comarcal del Maresme.
.
Segur que l’exemple d’Arenys es repetirà a molts i molts pobles de Catalunya i, si l’Estat, els jutges i la Falange continuen volen posar pals a les rodes i fent el ridícul, l’èxit està garantit. Els dirigents, alguns, no tots, de partits com CDC podran perdre la por a parlar d’independència i els d’ERC hauran de demostrar que estan disposats a passar de les paraules als fets.

La mutilació feta per les Corts espanyoles a l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya i la que pot fer encara el TC, ajudaran també a fer veure que potser el camí és un altre. Resumint. El futur és esperançador.