16/7/09

“Mataró es mereix una altra manera de ser governada”

“Nosaltres hem fet la nostra feina: per una banda control del govern i per l’altra aportar propostes”. Així va començar en Joan la seva intervenció n el debat que sobre el mig any de mandat municipal va emetre ahir TVMataró.

Pel que fa al govern, a tall d’exemple, va ressaltar que necessita gastar 10.000 euros per defensar-se davant els tribunals, “deu ser que alguna cosa no s’ha fet prou be”. Per l’altra, també va fer notar que algun grup de l’oposició ha presentar recursos importants davant els tribunals, mentre que “nosaltres hem estat responsables i hem treballat on corresponia” va afegir.

Va destacar propostes de CiU com utilitzar la Nau Gaudí com embrió del Museu Bassat, “primer no ens van escoltar però ara han rectificat”, va dir; els Serveis Territorials d’Educació; les propostes d’austeritat per fer front a la crisi; la utilització de l’espai IVECO-PEGASO com aparcament o l’aposta pel Front de Mar, que amb la incorporació del PP s’ha passat a dir Mataró Marítim. I així, va seguir donant exemples de que el govern va a remolc de CiU en molts projectes. La transparència i l’exemple de “Mataró Transparent” (bloc que on CiU ha anat penjant diferent informació municipal elaborada de forma voluntària per militant i simpatitzants) van ser altres temes del primer torn.


Quan va tornar a agafar la paraula, va ser per tractar els problemes socials derivats de la situació econòmica actual i va dir que “la millor política social és que la gent tingui una feina”. No va oblidar-se de MaresmeDigitalTV. “Ens queixem dels serveis que hem de donar i no ens pertoquen i ens hem embolicat en una cosa que ningú ens demanava. Actualment l’aportació del Consorci Digital Mataró Maresme al canal públic de televisió la paga pràcticament tota l’Ajuntament de Mataró, tothom s’ha tirat enrere i hem quedat sols”. Per acabar aquest segon torn repetint una vegada més que CiU defensa un TecnoCampus que sàpiga atraure empreses, però no un edifici universitari innecessari atesa la davallada generalitzada de nombre d’estudiants.

Arribat aquest punt el debat va prendre un altre to, introduint temes de gestió urbanística, com Can Fabregas i de Caralt i la vinguda del Corte Inglés. Aquí en Joan va deixar clar, una vegada més, que CiU vol està a favor que vingui l’operador comercial, però sempre ha defensat unes instal·lacions que integrin l’edifici catalogat i d’unes dimensions que li permetin fer de locomotora i garanteixin que no perjudicarà al comerç existent a l’actualitat. Mora va acabar aquesta part amb l’afirmació que: “Només ens en sortirem aprenent a gestionar molt millor”.

Al torn final, va qüestionar la forma en que es van portar els fets de la batuda dels mossos contra 72 adreces on, presumiblement, s’hi feien activitats il·legals regentades per persones de nacionalitat xinesa. Especialment, va qüestionar el fet que l’alcalde no s’hagués imposat davant la Conselleria d’Interior. Va acabar lamentant l’absència de l’alcalde al debat, que d’aquesta manera privava als ciutadans de conèixer el seu posicionament. “Mataró es mereix una altra manera de ser governada”, va sentenciar.

Pels que els hi agrada trobar un vencedor en els debats, crec que va ser indiscutiblement en Joan. Va ser-ho davant uns “adversaris” que repetien els discursos de sempre i un representant socialista a la defensiva, fins i tot quan ningú l’acusava, com el que sap que ha fet una malifeta i desconeix si l’han descobert o no.