9/5/09

Què farà l’elector?

Arantxa Quiroga (PP) saluda Patxi López (PSE-PSOE)

A Catalunya i Euskadi sempre ens han unit moltes coses, i ara en tenim una més. Ambdós països estan governats per algú que no ha guanyat les eleccions. Nosaltres ho hem anat paint, tot i que encara hi ha molta gent que no ho entén, i ara seran els bascos que hauran d’acostumar-s’hi.

Alhora, però, entre aquell país i el nostre es produeix una cosa que ens diferencia. Mentre aquí el president socialista derrotat electoralment té el suport d’un partit independentistes, a més de la carossa d’ICV, allà el representant, també derrotat, del PSOE, s’ha repartit el poder amb els populars. Quan penso com pot ser, trobo un altre fet en comú. A Euskadi i aquí calia treure del poder als nacionalistes moderats que feia anys que governaven.

Veient-ho, sembla que en política tot si val. Mentre aquí encara critiquen acords parlamentaris per fer possible la governabilitat del País i de l’Estat, allà pacten un govern i es reparteixen les presidència dels poders legislatiu i executiu.

Davant d’aquesta situació, em pregunto: que farà l’elector que analitzi l’ètica política dels partits i dels seus respectius candidats abans d’emetre el seu vot? Aconseguirem així rebaixar la desafecció política creixen en les darreres conteses electorals?

Algú pot pensar que només escric això per acusar als que, aprofitant les regles del joc, han assaltat el poder. No nego que és una manera de veure el que ha passat, però el que realment és preocupant són les conseqüències.
.
Article publicat a "El Far del Maresme"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

vosaltres vau governar amb el PP i vau recolzar l'Aznar. a veure què ens expliques.

Quim Fernàndez ha dit...

Els nostres acords amb el govern central presidit pel PP per tal d'aconseguir més per Catalunya no tenen res a veure amb un acord de legislatura, repartint-se les presidències en contra de qui ha guanyat les eleccions.

Però no patiu, l'elector, no es tonto i jutjarà. El que ens ha de preocupar a tots és si decideix quedar-se a casa.