18/4/09

Fent camí cap a Brussel•les

El passat dia vint-i-u de març CDC aprovava quins serien els seus candidats a Europa, després que el Consell Nacional del gener hagués aprovat que Ramon Tremosa fos el número ú.

Aquesta setmana hem recorregut una tros més del camí amb l’aprovació del programa i d’una llista que, a més dels noms de CDC, inclou també els d’UDC. Prèviament es va aprovar també formar coalició amb bascos, canaris, valencians i gent de les illes, restant pendent la decisió dels andalusos.

El fet que Espanya sigui circumscripció electoral única afavoreix el bipartidisme i perjudica tots els partits que el seu àmbit territorial no és l’Estat. Aquest és el cas de Convergència i Unió i els seus aliats, els quals, tot i unir-se, juguen amb desavantatge. És per això que el nombre de diputats que poden obtenir no és molt elevat, però el sol fet de figurar en un lloc preferent a la llista demostra que la formació fa una aposta per aquestes persones, que hauran de passejar-se pel territori explicant el programa i demanant el vot en companyia de militants i simpatitzants.

Aquest és el cas d’en Joan Mora, l’actual president del Grup Municipal de CiU a Mataró i futur cap de llista a les municipals. A més de sentir-nos orgullosos de la persona que encapçala el projecte, aquest fet ens demostra que anem per bon camí i ens encoratja a seguir treballant.