21/3/09

AVUI CONSELL NACIONAL

Aquest matí tocava Consell Nacional de CDC i s’ha celebrat en un escenari molt especial, el Monestir de Sant Benet de Bages. Feia un dia esplèndid, molt diferent d’aquell 24 de gener, en que vam ser desallotjats a causa del vent.

S’ha aprovat la llista de candidats de CDC a les Eleccions Europees del proper dia 7 de juny. En
Joan és al número tres. Ara, però, falta afegir-hi els candidats de UDC i altres socis dels Països Catalans. També falta veure que passarà amb Galeuscat. PNV i BNG estan immersos en el procés de constitució dels seus parlaments i cal donar-los temps.
.

A més de les Eleccions Europees i de l’activitat del partit, temes tractats per en Felip Puig, com sempre, el moment més important del Consell ha estat la intervenció de l’Artur Mas, com a secretari general. Se’l veia satisfet després de la conferència de l’altre dia a Barcelona, tot i que n’ha parlat poc. Ha abordat temes d’actualitat com el desallotjament dels estudiants a l’UB; la vaga del sector de l’ensenyament; la situació a Madrid, és a dir a les Corts, després dels pactes post-electorals a Euskadi i els resultats a Galícia, i també a Catalunya, amb els resultats de les darreres enquestes; la preocupació per la situació econòmica, eix principal de la conferència, i, sobretot, del finançament.

Pel que fa al finançament, no podia deixar de parlar del trist paper d’en Saura aquesta darrera setmana. “El partit més petit del govern descobreix el secret més ben guardat”, ha dit. Ha deixat clar que, esgotats tots els terminis, és l’hora que els vots del PSC es posin sota la disciplina de Catalunya i no del PSOE.

Per reclamar un bon finançament, és a dir els diners de tots els catalans, instrument cabdal per superar la crisi, tenim a favor nostre “la raó”, emparada pel dèficit fiscal de Catalunya, i “la llei”, que és l’Estatut. La primera ha de prevaldre i la segona s’ha de complir.

Tothom que ha demanat la paraula després de la intervenció de l’Artur, ha estat per demanar que no es cedeixi a les pressions per donar a Zapatero el suport que necessitarà després que el PNV el deixi sòl.

Ha estat una llàstima no tenir temps per quedar-se a
Món Sant Benet i gaudir-ne el que quedava de dia, hi haurem de tornar. Ens hi varem aturar fa poc amb la família i ja ho vam dir. Hem de tornar-hi amb temps. Val la pena, si no hi heu estat aneu-hi.