5/4/09

Comença la Setmana Santa

Pels cristians, el Diumenge de Rams és quan comença la setmana decisiva per a la nostra salvació. Després de la Quaresma. Jesús, Rei de pau, entra a Jerusalem cavalcant un pobre ruc. És la fortalesa per a combatre les pròpies febleses i misèries.

En l’actualitat, el dia de Rams, tot i ser una festivitat litúrgica que dóna el tret de sortida a les festes de Setmana Santa, anant a beneir els rams, d'olivera o de llorer, les palmes i palmons, és també l’inici d’unes segones vacances. En els darrers anys eren moltes les empreses que aprofitaven els dies de Nadal i Setmana Santa per no haver de tancar tot un mes a l’estiu. Les famílies desconnectaven de la feina i la rutina i, aprofitant les vacances escolars, feien alguna sortida, encara que més curta i discreta que a l’estiu. Però la crisi econòmica pot fer perillar tot això i pot causar que nous sectors notin els seus efectes.

La carena de la crisi no deixa escapar-ne ningú i es transmet de dalt a baix. Són moments d’esforç, imaginació i treball intens, a més de molt de sacrifici.