
Avui, el diari hi posa xifres aplicant la llei d’Hont i calcula el nombre d’ascons de cada partit en el cas que els vots nuls haguessin anat a parar a una formació política. Permetre la presència d’idees diferents, tot cercant el diàleg i sense afluixar en la persecució dels assassins, és un bon exercici democràtic i, a més, un dels pocs camins per aconseguir la pau.
Ha quedat clar que en política hi ha gent sense escrúpols i que dos adversaris, radicalment oposats, com PSOE i PP, s’uneixen quan l’objectiu comú és fer fora els nacionalistes i imposar el centralisme i l’espanyolisme. A Catalunya es va fer el mateix utilitzant una altre formació nacionalista, però no dubtarien a fer-ho amb el PP si l’aritmètica ho permetés.
Per altra banda, és evident que ells mateixos, els socialistes, des del moment que es plantegen arribar a pactes i accepten el seu suport, estan desmuntant el discurs de la por a una hipotètica tornada del PP, posat en pràctica en les darreres eleccions espanyoles.
2 comentaris:
aquests vots nuls que tu hi sumes, no són dels que defensen a ETA?
No sé si t'hi has fixat, però l'esquerra independentista també hi és al Parlament. Amb tota normalitat. Aralar, 4 diputats. Sí, senyor. I que sumin! O és que resulta que l'escenari polític bo, per tu, és el que està inluenciat ( amenaçat diria jo) per ETA i el MLNV? Aquest és el que voleu? Com es nota que no teniu morts al vostre partit... què fàcil és parlar des de la teoria.
Llegeix bé: “sense afluixar en la persecució dels assassins”.
Per altra banda, per mi els morts no tenen carnet de partit i davant la violència només hi ha els que estem al costat de la democràcia i els que hi estan en contra. Però si n’hi ha que, amb objectius “similars” als violents, opten per defensar-los amb el diàleg i la paraula, no se’ls pot barrar el pas.
Estaria content de poder-me dirigir a tu coneixen el teu nom real. Però, en tot cas, gràcies per passar pel meu bloc.
Publica un comentari a l'entrada