8/2/09

GOLS A LA INTOLERÀNCIA I LA XENOFÒBIA

Després dels protocol·laris parlaments i lliurament de presents entre els dos equips, Artur Mas ha fet el xut d’honor del partit de futbol que han jugat aquest matí, un combinat de Convergència i la Casa Gran del Catalanisme i l’equip del Club Atlético Rosario Central de Catalunya. L’objectiu era llençar un missatge contra la violència i la xenofòbia en l'esport i l’èxit ha estat total. El partit ha acabat amb empat a 4, vuit gols fets tots a la intolerància de persones que no mereixen formar part de la nostra societat.

El partit ha estat una iniciativa de les sectorials d'Esports i d'Immigració de CDC, gràcies a la col·laboració del CA Rosario Central de Catalunya, que va ser salvatgement agredit fa unes setmanes, en un acte greu de violència i de xenofòbia, per un altre equip de la tercera territorial. El partit s’ha celebrat al mateix camp on van tenir lloc els bàrbars esdeveniments del dia 10 de gener, al carrer Menorca de Barcelona. Els membres d’ambdós equips, entre els quals hi havia el diputat del Maresme, Joan Morell, i també alguns exjugadors del FCBarcelona, han desplegat una pancarta amb el lema “No a la violència i la xenofòbia a l’esport”. Abans del partit, amb el públic en peus, han sonat l’himne del Rosario Central, la sintonia de Convergència i l’Himne Nacional de Catalunya.

Ens ho hem passat bé, però, sobretot, la presència de centenars de persones donant recolzament a la iniciativa ha deixat clar que, com ha dit Mas: “la Catalunya que volem fer és de pau i contra el racisme”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

déu n'hi do!
he enganyat a tothom portant la moció al Ple i volen sumar recolzaments per anar en contra la violència i tot plegat era per aprofitar-se'n, tot era una jugada partidista! que fort! per què no vau dir res d'això del partit abans del Ple???

la mà d'en madí en tot això?
no us mereixu res.
en Pujol deu al·lucinar amb aquesta manera de "fer" país...

Quim Fernàndez ha dit...

He de reconèixer que no m’agrada respondre anònims. Penso que la gent hauria de donar la cara.

Malgrat tot, el tema és prou important per deixar alguna cosa clara.
La proposta, que no només es va presentar a Mataró, va anar a l’ordre del dia com a proposta de TOT, sense el nom del nostre grup. Tothom va tenir l’oportunitat de fer-hi esmenes o aportacions, com va fer el govern municipal, i el partit futbol ja estava anunciat als mitjans de comunicació i als webs de CDC.

Dijous al Ple varem fer una proposta en positiu a la que s’hi va sumar tothom i ahir vam fer una manifestació en el mateix sentit, com també podia haver fet tothom i és desitjable que facin.