7/2/09

CONDEMNA DE LA VIOLÈNCIA XENÒFOBA EN L’ESPORT

El 10 de gener passat, durant la celebració d’un partit de futbol entre el Club Atlètic Rosario Central de Catalunya i el Bada Bing, van tenir lloc uns fets lamentables. Set jugadors del C.A Rosario Central, el president de la institució, la secretària i el director tècnic van ser atacats violentament per jugadors i simpatitzants de l’equip Bada Bing -primer amb insults i amenaces de caire racista i després agredint-los amb pals i altres objectes-, i van haver de ser evacuats a urgències amb traumatismes de diversa consideració.

Davant d’aquests fets, CiU va presentar una proposta al Ple, la qual va ser aprovada per unanimitat, on s’expressa el rebuig i condemna cap a l'agressió de què va ser objecte el CA Rosario Central de Catalunya, per constituir un atemptat a la finalitat cívica de la pràctica esportiva i a la convivència, i expressar el suport cap a les víctimes d'aquest atac.

El Ple també va adquirir el compromís de desenvolupar les accions necessàries que permetin defensar i garantir el dret efectiu a l'esport de manera pacífica i en condicions adequades, com a element transmissor de valors tan importants com la solidaritat, la cooperació i el respecte, entre d'altres.

Per donar un major relleu a aquesta condemna, les sectorials d’Esports i d’Immigració de CDC han organitzat, per demà, juntament amb el CA Rosario Central de Catalunya, un partit amistós de futbol “Contra la violència i la xenofòbia en l’esport”. Serà a 2/4 de 2 del mig dia al Camp Municipal de Menorca a Barcelona, terreny de joc habitual del club.