27/2/09

CAMPUZANO PARLA AMB L’ASSOCIACIÓ “AMB EL FUTUR A LA MA”

Ahir, després d’una reunió de treball amb la gent del GIMM, el diputat de CiU Carles Campuzano es va trobar, al CEIP Germanes Bertomeu de Mataró, amb un grup de persones de la recentment creada associació “Amb el futur a la mà”. Part de la seva intervenció va ser per donar-los a conèixer l’avantprojecte de la nova Llei d’Estrangeria, però aviat es va establir un diàleg molt participat amb els nouscalans d’origen subsaharià que eren presents a la sala.

Sobre el nou text legal, Campuzano, va explicar que CiU està parlant amb tots els sectors socials implicats per conèixer la seva opinió. Va afirmar que la llei ha de facilitar la integració de les persones nouvingudes, però que en l’actualitat tot es decideix des de Madrid i volem que el nou text serveixi també por poder decidir des de Catalunya. Per a CiU la llei ha de ser clara i ha de facilitar que totes les delegacions del govern actuïn amb els mateixos criteris, cosa que no està passant en aquests moments.

Tots els presents coincidien en que el principal problema de les persones procedents d’altres estats és la regularització de la seva situació. Van denunciar les distintes màfies al voltant del transport i la legalització de les persones, tan en els països d’origen com a casa nostra. Es dóna el cas que, varies de les persones presents tenien estudis superiors que no poden convalidar, veient-se obligats a acceptar qualsevol feina, i en qualsevol condició, per a sobreviure.

L’Associació té previst fer altres trobades com la d’ahir, així com organitzar cursos de català. Activitats encaminades a conèixer el país que els ha acollit i fer més fàcil la seva integració.