28/2/09

CAMPUZANO ES REUNEIX AMB EL GIMM

Ahir escrivia de la trobada d’en Carles amb persones de l’Associació amb el Futur a la Mà, però tant important com aquella va ser la reunió amb membres de la Junta i el Patronat del GIMM, que van exposar diferents problemàtiques al diputat convergent. Des del deute que les administracions arrosseguen amb les entitats, només al GIMM, la Generalitat i alguns ajuntaments de la comarca, tenen compromisos per import de més 290.000 euros que ja haurien d’haver liquidat a l’entitat, fins la problemàtica, repetidament denunciada, amb l’aplicació de l’anomenada Llei de la Dependència, de la qual Campuzano va dir que el seu fracàs estava anunciat.

Un altre tema tractat a la reunió i que, desgraciadament, és una constant entre les reivindicacions de l’entitat, va ser l’accessibilitat a les estacions de RENFE. El president del GIMM, Sr. Guardiola, va assegurar que de les trenta estacions de la corona de Barcelona només set estan adaptades. En aquets punt, Campuzano va comprometre’s, per la seva condició de diputat a Corts, a interessar-se davant el Govern espanyol.

Seguint amb les queixes referents a RENFE, els assistents van denunciar que els trens del TGV segueixen essent inaccessibles per a les persones amb alguna discapacitat física, fet que a aquestes alçades i en una línia nova és vergonyós.

Un punt que va ocupar bona part de la trobada va ser l’ordre del govern del PSOE que persegueix que només les entitats d’àmbit estatal tinguin accés als ajuts provinents del 0,7% de l’IRPF. De fer-se efectiva aquesta mesura, el GIMM seria una de les entitats perjudicades. Es dóna el cas que el 2008 Catalunya va aportar 47M d’euros per aquest concepte, dels quals només van tornar a entitats catalanes 17M.

Finalment, les persones que representaven l’entitat van tenir interès en informar de les seves activitats i funcionament als visitants, explicant-los que el GIMM dóna feina a un total de 34 persones, de les quals 9 són tècnics, entre els quals també hi ha discapacitats. Per altra banda, encara que amb un cert retard, s’està construint l’edifici que acollirà el Centre de Dia que gestionarà l’entitat i on s’hi estan fent també dotze habitatges assistits, que serà la primera experiència d’aquest tipus a la ciutat de Mataró.