30/1/09

JORNADA DE LA SECTORIAL D’IMMIGRACIÓ AL MARESME

En el marc de les visites al territori que s’ha proposat la Sectorial d’Immigració de CDC, avui, el seu president, Àngel Colom, acompanyat d’altres membres del seu secretariat nacional, ha realitzat diverses trobades i visites al Maresme.

La jornada, que ha començat a l’Alella, amb una entrevista amb empresaris xinesos, ha seguit a Mataró, amb un dinar amb responsables d’immigració de CDC de tota la comarca. A la tarda, Colom ha visitat diverses explotacions agrícoles de l’Alt Maresme, on hi treballen immigrants, així com una cooperativa agrària de Malgrat de Mar i la comunitat islàmica de Pineda, tornant a Malgrat per acabar amb una acte a la Biblioteca “La Cooperativa”, al qual hi han assistit més d’un centenar de persones, més de la meitat de les quals eren nouscatalans, la majoria subsaharians.

Per altra banda, abans d’arribar a Mataró, Àngel Colom ha passat per Premià de Mar per ser entrevistat als estudis del Canal Català Maresme. Una vegada a la capital del Maresme, el president de la Sectorial, acompanyat d’Èric Bertran, responsable de Nouscatalans.Joves i M'baye Gaye, coordinador dels Grups Nouscatalans, ha explicat la tasca que des de CDC s’està realitzant en aquest àmbit i ha presentat l’associació “Amb el futur a la ma”, que forma part dels Grups Nouscatalans i han constituït un col·lectiu d’afrocatalans de Mataró i amb altres companys de la comarca del Maresme, alguns dels quals hi eren també presents. Aquesta presentació s’ha fet en el marc d’una roda de premsa al Restaurant “Caminetto” de Mataró, prèviament al dinar que ha reunit a prop de quaranta persones, representants de totes les poblacions del Maresme i al que hi ha assistit també el president comarcal de CDC, Xavier Badia, i en Xavier Cos i jo mateix, com a membres dels Secretariat Nacional, a més d’Ignasi Valls, coordinador de la Sectorial a la Federació de les comarques de Barcelona de CDC.

Durant el dinar, Colom ha pogut explicar als assistents la feina que s’està portant a terme des de la Sectorial que ell presideix i, alhora, ha pogut conèixer les diferents polítiques d’immigració que es porten a terme als ajuntaments de la comarca. S’ha insistit molt en la importància que el catalanisme entri en contacte amb aquests nous catalans, doncs és l’única manera que el nostre país, com l’entenem ara, no desapareix-hi, atès que tots som ciutadans de Catalunya. Colom va cridar l’atenció dels presents sobre el fet que els anys 50/60 Catalunya era un país de 3M de persones i ara en té 8M i en els darrers deu anys han vingut un milió i mig de ciutadans procedents d’altres llocs del món, fet que ha ajudat a rejuvenir el país.
Publicat també a NousCatalans.cat