3/12/08

TOTS SOM CATALUNYA

“Tots som Catalunya” és el nom que la Sectorial d’Immigració ha donat a l’acte organitzat com a tret de sortida de la nova etapa després de la renovació i l’empenta del XVè Congrés de CDC.

En primer lloc ha parlat la Montse Candini, secretària executiva de l’àmbit sectorial i maresmenca. Després de donar la benvinguda, Candini ha tingut un record per la família de la víctima del darrer atemptat d’ETA i pels ferits en l’explosió de gas a Gavà. Seguidament ha assenyalat que ens trobàvem en un acte d’acollida i fraternitat, amb l’objectiu de fer de Catalunya un sol poble, amb llibertat, diversitat i cultura pròpia.

A continuació han intervingut Meritxell Borràs, secretària d’àmbit i Àngel Colom, president de la sectorial. El darrer ha començat la seva intervenció presentant el web “nouscatalans.cat”, que pretén ser un portal de referència en temes de nova ciutadania, però de seguida ha entrat en matèria cridant l’atenció sobre el fet que la sala era plena de persones d’arreu, però que tots érem catalans. Per a Colom comença una nova etapa del catalanisme polític, en la qual “Junts hem de fer Catalunya”.

Les tres intervencions han estat molt breus i s’han intercalar amb la participació de persones de diferents procedències que han plantejat sis preguntes, les quals Artur Mas s’ha encarregat de respondre en la darrera intervenció de la nit.

Mas ha deixat clar que a Catalunya, de sempre, hi ha moltes persones vingudes de fora que són catalans, només els hi demanem que estimin el País com l’estimem nosaltres. “El futur no és un regal, sinó una conquesta”, ha dit, citant una frase de kennedy. També ha insistit de forma especial en que Catalunya és una nació amb signes d’identitat com la cultura, el dret i la llengua, que té vocació de ser un idioma normal de comunicació. Al final de la intervenció, el secretari general de CDC ha dit que el procés d’arrelament necessita una voluntat real d’integració per part de tots.

Però avui només hem començat. S’han dit moltes coses, totes molt importants, però ara cal treballar perquè tot sigui realitat.