5/12/08

QUÈ PASSA AMB EL FONS D’IMATGES DE TVM?

El darrer Ple va evidenciar que el contracte per a l'adquisició del “Fons documental d'imatges del Col·lectiu de Mitjans Audiovisuals de Mataró (TVM)”, per tal de posar-lo a l'abast de la ciutat, signat el 15 d’abril entre l’actual propietari i l’Ajuntament va ser improvisat i només perseguia resoldre la situació en que la decisió del Govern Municipal de crear un canal públic ha deixat Televisió de Mataró.

Fins avui, el govern municipal encara no ha informat de com es farà la gestió del Fons, és a dir, de com es regularà l'accés i l'ús del material i tampoc ho va poder fer davant la pregunta de CiU.

La duració del contracte es preveu de quatre anys, període en el qual TVM ha d’anar lliurant a l'Ajuntament material en ordre cronològic, del més antic al més modern, tant en el seu format original, com digitalitzat i degudament indexat, amb un cost de 672.738 € (528.000 € per l'adquisició del material i 144.738 € per digitalització i indexació).

Passats vuit mesos de la signatura del contracte només sabem que les cintes segueixen dipositades, en el seu estat original, a la seu de TVM i que l’Ajuntament ha pagat 90.000 € en concepte d’adquisició de material en brut.

CiU sempre ha defensat que calia potenciar la cadena que fa més de vint anys que informa professionalment de tot el que passa a la ciutat i la comarca. Apostar per aquest camí hagués estalviat al ciutadà els diners que l’Ajuntament ha aportat al Consorci Digital Mataró-Maresme i els que ara ha d’aportar a TVM per comprar-li el seu patrimoni. A més, haguéssim seguit gaudint d’una televisió de qualitat com TVM ha demostrat que sap fer.