15/8/08

No és un incompliment qualsevol

Es veia a venir, però les coses s’han de fer bé i calia esperar el dia “D” per parlar-ne, és a dir, el passat dia 9 d’agost, quan acabava el termini per fer allò que mana el títol VI de l’Estatut de 2006 i que fa referència al finançament de la Generalitat.

He fet recull del que diuen els diaris dels dies que he estat fora i he comprovat que el Sr. Zapatero, que havia promès acceptar el que aproves el nostre Parlament i va acabar aprovant un text retallat, ara també incompleix el que diu aquest text, que malgrat tot era millor que l’anterior, i és Montilla qui li ha de dir que no valen excuses.

Segueixo mirant els diaris i llegeixo que el PSOE està ofès per les declaracions del PSC i, fins i tot, la vice-presidenta del govern central acusa al President de la Generalitat d”excessos verbals”. Qui ho havia de dir, havia de ser el PSOE, posant els seus contra les cordes, qui fes possible la unió entre les forces polítiques catalanes.

Sembla que l’”emprenyada” pels incompliments de Zapatero i, alhora, l’admiració que per l’actitud de Montilla senten els seus companys de partit arriba a la blogosfera socialista. Cercant per la xarxa, trobo que fins i tot el Sr. Joan Ferran, fora de qualsevol sospita de ser nacionalista, escriu una carta oberta a ZP. Segueixo navegant i faig un passeig pels blocs socialistes mataronins, em pregunto si també estaran emprenyats. Quina desil·lusió! Encara estan de vacances i, tot i deduir que allà on deuen ser tenen accés a tot tipus de premsa, cap d’ells diu ni una paraula del finançament de la Generalitat. És una llàstima que els dirigents locals del partit que mana a la ciutat, a la Generalitat i a l’Estat no es vulguin mullar i no diguin ni una paraula en defensa dels interessos de Catalunya.
.

La resposta a la situació és molt fàcil, la dita CiU i també tots els altres partits catalans, amb matisos del PP que no va votar la llei i per culpa seva la tenim al TC, i és el qjue vaig dir al debat que amb motiu dels congressos dels diferents partits va organitzar MaresmeDigitalTV. No hi ha res a discutir. La negociació ja es va fer als parlaments en el seu dia, senzillament s’ha de complir l’Estatut de Catalunya, que és una llei orgànica d’obligat compliment.