4/7/08

PLE MUNICIPAL

Ahir vam tenir Ple Municipal, era l’ordinari de juliol i darrer del primer any de mandat. Ara, amb “Les Santes” pel mig, el Plenari no es tornarà a reunir fins el mes de setembre.

La sessió va tenir algunes estones més aviat avorrides, tot i que alguns dels temes eren molt importants. Hi va haver un moment de crispació quan va tornar-se a tractar "l’àmbit de Can Fàbregas i de Caralt", el trasllat de la Nau catalogada i tot el que porta al darrera van tornar a portar, per un moment, l’enfrontament i la irritació.

Vam tenir un fracàs estrepitós de tots els grups, malgrat que uns hi tenen més responsabilitat que altres. Quan ja s’havia anunciat un nou “Pacte sobre les polítiques d’immigració i d’integració per al mandat 2008-2011”, aquest va haver de ser retirar de l’ordre del dia per falta d’acord. Sobre això, us aconsello llegir el que diu la M. José al seu bloc.

Un tema important, al qual m’hauria agradat poder donar suport va ser l’adjudicació de la nova concessió del “Mataró-Bus”. L’oferta és bona per a la ciutat i els membres del Consell de Mobilitat i els tècnics municipals han fet una bona feina. Mataró repetirà empresa concessionària, que ha tornat a fer la millor oferta i, a més, ara ja sabem que compleix els seus compromisos. Fins aquí és per felicitar-nos, però el govern no vol baixar del burro i la concessió inclou també el “Vehicle de Control del Trànsit”, conegut popularment pel “Cotxe Fantasma”, que amb una càmera instal·lada al sostre va fent fotografies a tort i a dret. No estem en contra que es denuncií als infractors, però volem que no es faci d’amagat a través d’un vehicle pintat com a “Mataró-Bus”, sinó amb un vehicle de la Policia. A més, el manteniment del vehicle i el conductor van a càrrec del pressupost de l’autobús urbà, fet en que tampoc hi estem d’acord, però no volen escoltar-nos.

Un altre tema important, en el qual CiU va mostrar la seva responsabilitat i el seu compromís amb la ciutat, va ser la integració de les dues escoles universitàries de la ciutat en el marc del Tecnocampus. En Joan va fer una excel·lent intervenció, que espero podreu trobar aviat a “CiU-Tube”. Va deixar clara la nostra postura i va demanar ser forts quan hi ha problemes per seguir endavant, defensant un projecte universitari sòlid, sense forats. En el cas de la cessió de la titularitat de la concessió administrativa de l’edifici de l’antic Club Nàutic, que actualment ocupa l’EUM, va demanar transparència per confeccionar un pla d’usos i va reconèixer que és un èxit i un bon negoci per Mataró.

Altres debats interessants van ser a l’apartat de control al govern, però aquests seran motiu d’un altre escrit.