10/7/08

Més del Ple de juliol

L’altre dia parlava de diferents punts que havia tractat el Ple Municipal, però em va quedar pendent tot allò que fa referència a les propostes o interpel·lacions fetes des de CiU.

Per una banda es va demanar al govern que es condiciones el solar que ha quedat després de l’enderroc de les instal·lacions d’IVECO (a l’avinguda Maresme), per tal que pogués ser utilitzat com estacionament de vehicles fins que s’hi construeixin els habitatges previstos. Aquesta era una gran proposta, que podria pal·liar el dèficit d’aparcament pels banyistes durant la temporada de platja, alhora que, per la seva comunicació amb el centre, podria col·laborar a la dinamització econòmica de la ciutat. El govern ho va desestimar perquè, segons ells, suposaria un cost de més de 300.000 euros, que no es podrien recuperar amb l’any que es preveu que el solar estigui desocupat. Seguim creien que es una bona proposta i que el cost és desproporcionat, tot depèn del que es pretengui fer. Per a nosaltres només s’hauria d’utilitzar durant el dia i garantint les mesures de seguretat per a les persones és suficient.

Una proposta acceptada en part va ser la d’ampliar l’horari de l’estacionament de la plaça d’Espanya. De moment, l’ampliació horària del cap de setmana pot ser una millora considerable de la qual els establiments de la zona en gaudiran gràcies a CiU, però nosaltres encara demanàvem més. Esperarem que l’experiència demostri que es pot posar en pràctica també en altres circumstàncies.

El prec demanant més informació en el cas del CEIP M. Mercè Marçal i la pregunta sobre les millores promeses a l’escola Josep Manuel Peramàs, van ser proves de la manera de fer de l’actual govern municipal. En el primer cas, més diàleg i més transparència des del primer moment haguessis evitat l’oposició dels veïns i, en el segon cas, davant l’evidència dels incompliments de l’actual govern tripartit a la Generalitat, vam tornar a sentir la cantarella dels 23 anys de govern de CiU. Afortunadament el ciutadà és intel·ligent i té memòria, per això sap que el finançament durant aquells anys no té res a veure amb l’actual, tot i que encara sigui insuficient, i que si ara és millor és gràcies a la insistència i capacitat de negociació de CiU, essent els governs centrals del PSOE els que van tractar pitjor l’autogovern català.

No vam treure’n l’aigua clara quan vam preguntar com pensaven fer front als compromisos adquirits al PAM 2008 i que tenien previst a l’hora de redactar el del proper any, davant l’evident crisi econòmica.

I, finalment, es lamentable com des d’un equip de govern que s’omple la boca de la paraula “Participació” neguen la possibilitat de fer-ho a les entitats que,al seu criteri, no tenen prou “pedigrí”. Encara que no van pronunciar aquesta paraula al Ple, ho havien fet davant representants veïnals just el dia abans i qui ho va fer no és un membre qualsevol del govern. CiU només demanava revisar la composició dels Consells Municipals que en els seus reglaments la tenen restringida a unes entitats concretes per tal que hi puguin participar totes aquelles que ho sol·licitin i els seus objectius coincideixin amb l’àmbit d’acció dels organismes de participació corresponents. La resposta va ser que de moment no i que, en tot, cas ja es pensaran, amb temps (no sabem quant) si troben alguna manera que hi puguin assistir (sense cap garantia de tenir veu i vot).