7/7/08

Democràcia i esport

Avui és inevitable parlar del Barça. La votació de la moció de censura a la que van ser cridats els socis del club no ha superat la xifra fixada pels estatuts per obligar a l’actual Junta Directiva a dimitir i deixar pas a unes eleccions, però ha deixat l’entitat en una situació difícil.

Penso que una dimissió immediata de la Junta, davant l’evident manca de recolzament de la massa social, deixaria el club sense direcció en un moment clau de cara la preparació de la propera temporada. Tot i que també és difícil prendre decisions en aquesta situació.

Per altra banda, seguir fins el final del mandat amb l’esperança que les coses canviaran l’endemà del primer èxit esportiu és una manca de respecte a l’opinió expressada pels socis.

És evident que el dilema entre una correcte actuació democràtica i la conveniència de no aturar la dinàmica esportiva és difícil. Situacions com aquesta demostren la categoria de les persones i la capacitat de sacrifici davant un projecte. Veurem quina serà la reacció de Joan Laporta i el seu equip que, de moment, han endarrerit la celebració de la reunió de la Junta davant l’evident divisió d’opinió dels seus membres.

Per cert! Manel Mas, amb motiu del seguiment de la moció de censura del Barça, es torna a posar amb TV3 en un escrit al seu bloc. Deu ser una fixació!