30/3/08

Ha estat una setmana important

D’una banda, el Mil·lenari de la Basílica de Santa Maria. Crec que pot ser l’esdeveniment més important que celebrem enguany a Mataró. No són només 1000 anys de l’església o de la parròquia, són 1000 anys d’història de la ciutat. Els actes de commemoració van començar dimarts amb una Missa Solemne presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i s’aniran succeint durant tot un. Un altre moment important serà el dia 17 d’abril, amb la conferència de Ramon Reixach, "Mataró i Santa Maria, mil anys d'història", que es farà al Saló de Sessions de l’Ajuntament.
.
El dimecres, Capgròs va repetir una experiència molt interessant per la qual cal felicitar-los. Amb la col·laboració de Caixa Laietana, van organitzar la segona “Vetllada artística”. El protagonista va ser en Josep M. Codina, que exposa a la Sala de l’Ateneu de la Caixa. A l’acte també hi assistí Lluís Bassat, el qual no es va estar de dir que encara estava esperant la proposta de conveni del nostre Ajuntament i que té altres ofertes. Fa mesos que l’alcalde va anunciar que el paper estaria aviat preparat per signar, però segurament el temps córrer més ràpid per a l’empresa pública que per a l’administració.


Divendres, a Can Palauet, acte del Grup Tercer Món amb la presentació dels resultats del projecte cooperació MUSA (Mujeres de Unión de la Selva) amb motiu de la celebració del desè aniversari de LA PEIXATERIA. Em plau poder felicitar al Grup Tercer Món per la feina feta i també a la ciutadania de Mataró pel suport que li han donat durant aquests 10 anys.

El cap de setmana ha estat marcat pel Consell Nacional de CDC. Repàs als resultat electorals, preparatius pel Congrés i l’actualitat política catalana han estat els principals temes tractats. Unanímitat entre els consellers a l’hora de demanr que no es voti la candidatura de Bono a presidir el congrés. Va ser un Consell llarg i amb molt de contingut, tot i que la tele pública semblava que només hagués estat al del PSC-PSOE.

.

Avui a la tarda futbol i el “Memorial Josep M. Malé”. Dos actes que no es poden comparar, però que van arreplegar molta gent. El Mataró no va poder passar de l’empat, però segueix aguantant.

La Sala Cabañes es va omplir per fer un homenatge a un home de teatre i ràdio. L’acte, organitzat per els "Amics de la ciutat de Mataró", va comptar amb el suport de Caixa Laietana i la col·laboració de Sala Cabañes. Van ser molts els amics i col·laboradors del Sr. Malé (fotografia) que van voler-hi ser. Al final de l’acte Jordi Malé fill de l’homenatja’t va donar les gràcies a tots per l’emotiu acte que havia viscut la família.