29/2/08

UN GRAN ACTE POLÍTIC

Ahir era el dia en que, al Maresme, CiU celebrava el més important acte de la campanya per a les Eleccions Generals. Tothom va partir fins darrer era hora per si Duran i Lleida estaria en condicions de participar-hi, però va demostrar que és un home fort i, sobretot, amb una gran força de voluntat i, no només va participar, sinó que va fer un gran discurs.

Va ser un míting farcit de candidats maresmencs, a més de Carles Deprius i Marta Garcés, que van en llocs de suport, Josep Sánchez, actualment diputat i candidat en un lloc per sortir, i Montserrat Candini, candidata al Senat, tots ells de la comarca. L’acte va començar amb la intervenció d’en Joan Mora. Discurs que us convido a llegir en el seu bloc, però del qual vull destacar un petit fragment:

“És clar que vull un País de 1ª ! Qui no vol que el seu sigui un País de 1ª ?
És clar que vull un País optimista ! Qui no vol que el seu sigui un País optimista ?
Però em podeu explicar com es fa una Catalunya de 1ª i optimista sense el respecte ! Sense que se’ns respecti ! Sense fer-nos respectar aquí i al mon sencer !”


La Montse va sorprendre a molts, potser no és molt coneguda fora de la seva població, Calella, en que va guanyar contundentment en les darreres eleccions municipals, tot i no governar a causa d’un pacte del tripartit local. Però ahir, algú em va arribar a dir que “com és que no l’aprofiteu més aquesta noia?”.

El plat fort, com tocava, va ser la intervenció de Duran i Lleida, que va tenir el punt més alt quan va llegir la carta que li ha adreçat l’historiador i polític d’esquerres, Josep Benet. Benet, que va encapçalar candidatura a la Generalitat pel PSUC, ha demostrat ser, per sobre de tot, un gran patriota.

Potser la part més important de l’escrit de Benet és el que diu: "Estic molt i molt preocupat perquè aquestes eleccions no són unes eleccions normals i corrents, sinó tot al contrari, s’han convertit per a la nació catalana en les més difícils i crucials des del 1977, és a dir, des de les primeres de la Transició". No hi ha cap dubte, cal recuperar el respecte per al nostre país i una manera d’aconseguir-ho és fent que CiU sigui decisiva a Madrid.

1 comentari:

Anònim ha dit...

350 persones de tot el maresme...aneu bé, aneu bé. els teniu mobilitzats, eh!
serà que els vostres no accepten anar a plorar a madrid el que no heu sabut guanyar a catalunya?