10/1/08

UN PLE CURT ON EL GOVERN QUEDA EN EVIDÈNCIA

El Ple de gener ha estat dels més curts que recordo. El Govern va portar a aprovació quatre temes comptats, els quals havíem vist anteriorment i es tractava de seguir el seu tràmit administratiu. L’oposició continguda, a l’espera de realitzar el debat de com organitzar els plens per evitar fer sessions de nou hores en les que és impossible treballar fins el final amb plenes facultat i, sobretot, que els ciutadans hi puguin assistir i participar.

Hem tingut una novetat: la càmera de “MARESME DIGITAL TV”. Acostumats a veure una sola càmera de televisió durant vint anys, la de “Televisió de Mataró”, el d’avui ha estat el primer Ple en que la televisió pública que aquesta setmana ha començat la programació pilot hi era present.

L’únic tema amb un debat intens, que ha posat en evidència al Govern, ha estat la pregunta (escolta el fragment del ple) sobre l’actuació del regidor d’urbanisme, denunciada per la FAVM i de la que els mitjans de comunicació se’n han fet ressò.

Només fa quatre dies que vivíem un nou episodi en la història de Can Fàbregas i de Caralt, la darrera capgrossada. Però aquest, per innecessari, pel que representa de intrusió en la vida associativa i per manipulació barroera dels procediments administratius ha estat encara més increïble i greu.

A diferència del mandat passat, en la dimissió del president de l’IMPEM (ERC), va respondre l’alcalde i els grups minoritaris han aguantat el xàfec per no haver de deixar la seva esquifida parcel·la de poder en el Govern Municipal.

La democràcia no és perfecte i, com ha dit l’alcalde, encara que referint-se a altres temes, “estem allà mateix”. Les majories ho aguanten gairebé tot, però el mandat es presenta complicat i l’any no ha