22/12/07

SEGUIM TREBALLANT PELS INFANTS I JOVES DEL SENEGAL

En Jordi al costat de l'imatge de Sant Josep de Calassanç al Centre Notre Dame de Dakar (Senegal)

El 1557 naixia a Peralta de la Sal, un petit poble de la Llitera (Osca), el pare del que avui coneixem com a Escola Pia. Josep de Calasanç va fundar l’Escola Pia perquè tots els infants poguessin rebre formació, independentment de la seva classe social.

Ben aviat, la institució va guanyar-se el reconeixement i el prestigi entre les persones de l’època per la qualitat de l’ensenyament que impartia i per la qualitat dels educadors.

A la nostra societat l’educació s’ha convertit en un dret el qual l’administració ha de garantir. Però això no és així a tot el món i l’Ordre dels Escolapis segueix fent allò pel que va ser creada, encara que en països més llunyans, com el Senegal.

L’Associació d’Amics de l’Escola Pia al Senegal defensa el dret de totes les persones a poder viure i treballar en el seu país d’origen i és per això que col·laborem amb els escolapis en el desenvolupament i la formació de les persones.

Fins avui hem treballat en diversos projectes, tots ells encaminats a la formació i educació dels infants i joves del Senegal. Des d’una pista poliesportiva a Dakar, fins a la rehabilitació d’una escola a Sokone, passant per la construcció de nous centres on els joves puguin viure, mentre estudien lluny de casa, a Toubacouta i a Kabrousse, al sud del país.

Cada dia som més, però encara no som prous per respondre a les demandes dels escolapis que estan treballant al Senegal. Necessitem l’ajut de moltes i moltes persones, ja sigui col·laborant amb beques per poder fer front a les despeses d’escolarització, amb donatius per fer realitat els projectes o amb el seu treball per ajudar-nos a trobar noves fonts de finançament. Això sense deixar de banda la tasca de sensibilització, que vol dir donar a conèixer cada dia una mica més les necessitats de la gent de països com el Senegal.

Si vols col·laborar amb nosaltres, pots trobar-nos cada dijous al vespre als locals de l’antiga Secretaria de l’escola, al primer pis de la baixada de Santa Anna (entrada pel costat de l’església). T’hi esperem!!

Publicat a la revista santAnna de l'EP Santa Anna de Mataró