16/12/07

INTERPRETACIÓ

L’Associació de Veïns de Cerdanyola ha denunciat la manera en que han estat designats els nous membres del Consell Territorial del Pla Integral (CTPIC) d’aquell barri.

Convergència i Unió es va fer ressò de les queixes i va presentar una pregunta al passat Ple, del que en parlaré més endavant. Teníem l’esperança de que tot fos un mal entès, potser un error d’una regidora que és nova al Consistori. Pensant-ho bé, l’Associació de Veïns té les coses clares i no podia ser un mal entès. Un error hauria estat també greu, doncs la regidora és nova, però els tècnics són bons i l’haurien avisat.

Quin ha estat el problema segons ella i també segons l’alcalde? La interpretació de la paraula “aleatori”. El Secretari els hi dóna la raó. Segur que, si ell ho diu, la interpretació del Govern és possible, tot i que no ho entenc. Però quan es va aprovar el Reglament tots teníem clar que volíem dir quan varem escriure: “Quinze ciutadans/es, més grans de 16, escollits aleatòriament entre els residents al territori, per trams d’edat i sexe”. Havíem de donar els paràmetres a l’ordinador i ell escolliria les persones per sorteig entre els que les complien, i així es va fer fa dos anys i així s’ha fet ara per constituir el Consell de Ciutat.

Però la presidenta del Pla Territorial de Cerdanyola ha convidat a continuar a persones que ja hi eren per altres raons i a persones que havien assistit als grups de treball, que són oberts. Els que falten han estat convidats per carta i, segons l’AV hi ha destacats militants socialistes i coneguts de la presidenta.

És una llàstima que el Pla Integral de Cerdanyola, que té molta feina per fer, neixi d’aquesta manera en el nou mandat. Com és una llàstima que una nova regidora hagi consumit tot el seu crèdit en una sola actuació. El treball serà difícil, doncs la confiança, que costa molt de guanyar, es perd amb facilitat.