2/11/07

LA CASA GRAN DEL CATALANISME


Benvolgut / Benvolguda,

Catalunya ha de recuperar perfil propi, confiança, qualitat i prestigi. Crec que també ha d’enfortir la seva moral col·lectiva i la seva autoestima.

Estic convençut que la resposta que molta gent està esperant, per aixecar la moral del país i recuperar la confiança, ha de venir del catalanisme.

D’un catalanisme entès com un ampli moviment social, que combini un sentiment inequívoc d’estima al país, amb un projecte de forta ambició nacional, incorporant les persones més capacitades per dur-lo a terme, al servei de tot el poble i de tots els territoris de Catalunya.

Un catalanisme que aplegui a una majoria del poble català, amb vocació de transformació i de canvi per adaptar la societat als temps canviants, adreçant-se a la persona en termes concrets, regenerant les actituds democràtiques i situant Catalunya al món.

En definitiva, hem de repensar i en bona part refundar el catalanisme. Hem de bastir un projecte de país sòlid i estimulant fent convergir sensibilitats diferents cap un punt on la voluntat de construir un país respongui a dos grans objectius: seguir essent catalans i situar-nos entre els millors.

Què hem de fer per seguir sent i, per tant, defensar, reforçar i projectar la nostra personalitat com a nació? Què hem de fer per situar-nos entre els millors, fent de Catalunya un referent, un model i un exemple de societat avançada, oberta, culta, cívica i respectuosa amb la dignitat humana?

Des de Convergència Democràtica de Catalunya hem endegat un procés que pretén convidar a la societat catalana a dissenyar amb encert el seu propi futur; ui fer-ho des d’una òptica de sentit i sentiment catalanista.

Amb el propòsit de donar una resposta inicial a aquests reptes de país, que serveixi d’estímul per a futures aportacions, em plau convidar-vos a assistir el proper dia 20 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a la conferència que pronunciaré en el Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona (Diagonal, 661-671), sota el títol “El catalanisme, energia i esperança per un país millor”.

Molt cordialment,






Reproducció de la carta d’Artur Mas convidant a la seva conferència del proper dia 20 de novembre a Barcelona