14/10/07

AMB AQUEST JA VAN TRES

El d’aquesta setmana ha estat el tercer Ple del nou mandat. Si els dos anteriors van ser fluixets pel que fa als temes que el govern portava a aprovació, aquest els ha superat i, no n’hi ha prou amb aquesta poca activitat, que van haver de retirar dos temes per no haver estat tractats adequadament abans d’arribar: la ratificació de tarifes dels aparcaments i la modificació de llocs de treball. La resta, pur tràmit.

El Grup Municipal de CiU, amb el nostre president és molt lluny per motius de feina, va fer el paper de control del govern que li pertoca. Un grapat de preguntes i precs que heu pogut seguir per les notes que l’Albert penja cada dia al nostre web. Fent-ne un repàs, tornàvem a fer-nos ressò de les queixes d’uns ciutadans, en aquest cas els veïns del carrer Sant Joan, que han petit les conseqüència d’unes obres de reurbanització que no s’acaben de fer com cal, el cas de l’aparcament de la plaça d’Occitània, també varem denunciar la manca de serietat pel tractament de projectes com la construcció d’habitatges prefabricats i la poca sensibilitat en processos com la redacció d’un nou plec de condicions per adjudicar el transport de passatgers, que coneixem com a Mataró-Bus. Així podríem anar enumerant totes les preguntes, però vull destacar la resposta, en boca del regidor de Cultura (ERC) a la proposta per demanar que les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a Montjuic es restitueixin el més a prop possible de la seva ubicació original.

La proposta que avui té sobre la taula l’Ajuntament de Barcelona per restituir les Quatre Columnes contempla situar-les en una posició secundària, arraconades a un cantó de la font lluminosa, de perfil i no en la posició frontal original, de manera que només seria visible la primera. Convergència i Unió proposava l’adhesió a la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals pels Drets i les Llibertats Nacionals dels Països Catalans, sol·licitant la ubicació de les columnes en el lloc demanat per la societat civil organitzada. Més enllà del que es sol·licita, és lamentable com els regidors d’Esquerra es presten a treure les castanyes del foc al partit socialista i esgrimeixen arguments com l’autonomia municipal, passant per alt que es tracte d’una obre d’un mataroní il·lustre i que el seu simbolisme afecta a tots els catalans. En aquest punt, l’alcalde es va prendre molt malament la comparació de l’autonomia municipal de Barcelona en el trasllat d’una obra arquitectònica amb el cas de la nau de la fàbrica Fàbregas i de Caralt.

Després d’un matí d’intercanvi de correus amb el regidor d’esports, vam aconseguir un text consensuat pel suport a les Seleccions Nacionals Catalanes. Si van sumar tots els grups excepte el PP. En el cas dels Papers de Salamanca el PSOE no va donar a la nostra proposta, que si va tenir el d’Esquerra i Iniciativa, i va sortir una moció més descafeïnada.

Tot i l’elevat nombre de punts, com que molts eren de tràmit i algun tema va quedar sobre la taula, el Ple va durar només quatre hores i mitja, dues menys que l’anterior.