16/9/07

PLE DE SETEMBRE, repàs

La primera part del Ple, la que correspon als dictàmens del Govern, només va tenir, al meu criteri, un parell de temes a destacar: el plec de condicions pel concurs de construcció del nou polisportiu del carrer Euskadi (a realitzar en tres exercicis) i el projecte de millora de l’Estadi Municipal d’Atletisme. Ambdós amb el mateix defecte: la manca de comunicació i diàleg amb veïns i usuaris. En el cas del polisportiu no s’ha fet cap cas de les observacions i propostes de l’AV de La Llàntia tal com CiU ja va denunciar el Ple passat i, en el cas dels atletes, tot i les converses amb una comissió dels clubs que assegura haver tingut el govern, no queda clar com es resoldran les necessitats d’entrenament mentre durin les obres.

Pel que fa a propostes dels grups de l’oposició, sense cap mena de dubte, la de que CiU va fer per preservar el Centre Històric de Mataró, la qual el Govern i el PP van menysprear, va ser la més interessant i ambiciosa. El regidor d’urbanisme la va menysprear amb un discurs basat amb un llistat propagandístic d’actuacions absolutament aïllades, que res tenen a veure amb la proposta d’un centre potent i de referència com proposàvem nosaltres. Només portem dos plens de l’actual mandat i els papers semblen canviats, el govern, que segueix dormint, no aporta res nou i intenta desprestigiar les propostes en positiu, fonamentades i consistents que fa Convergència i Unió. Primer va ser la Casa-Museu de Puig i Cadafgalch i ara la d’aconseguir un Centre Històric com mereixem i que seria un atractiu més pels visitants, portant riquesa a la ciutat.

Els més de vint documents aportats al Ple per CiU van ser presentats com cal quan es fa control del govern, anant al grà i amb claredat, les respostes, a més d’avorrides, van ser propagandístiques, llargues (sense cap necessitat), amb menyspreu i, a cops diria que amb mala educació. Alguns membres del govern sembla que s’incomoden amb les preguntes i passen a fer d’oposició de l’oposició. Deu ser que anem pel bon camí.