19/9/07

“José Luís, no nos falles!”

Això és el que el Sr. Montilla li va dir diumenge al President del Govern de l’Estat i també el seu secretari general. Segurament l’inconscient li va fer una mala passada a Montilla, que encara recorda que Zapatero li va garantir que respectaria l’Estatut que sortís del Parlament de Catalunya i després no compleix ni el que diu el que va aprovar el Congrés dels Diputats. És evident que Zapatero, en la qüestió de l’aplicació de l’Estatut, ha actuat amb manifesta deslleieltat.

Mentre Zapatero està de festa a la Pineda de Gavà, els polítics catalans, també els del seu partit, han d’estar vigilants perquè els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) pel 2008 no incompleixin, com els de l’actual, el que mana l’Estatut: un percentatge d’inversió del 18,8%”. Si fem memòria, el PSC va donar per bo l’acord de l’any passat i ara, en contrast, reclama els 900M€ que ens deuen de l’exercici passat. En tot cas, és de savis rectificar.

Sort que ha admès que hi ha hagut mancances a la xarxa de rodalies. De fet, és una evidència. Però, en lloc de ser prudent, segueix fent promeses i garanteix que en tres mesos tot funcionarà perfectament. Ara falta que aquesta vegada ho compleixi.