21/9/07

HEM FET LES PAUS

Sembla que, una vegada més, les aigües tornen al seu lloc i a Convergència i Unió hem fet les paus. Comparteixo amb en Duran el que diu en un dels paràgraf de la seva carta setmanal al web d’Ùnió: “Un altre dels aspectes negatius d’aquest debat és l’aprofitament que en fan els adversaris. Tothom vol sucar-hi pa, com si no tinguessin prou feina a casa seva. A ERC no només hi ha plataformes i plataformetes, sinó que el seu secretari general es postula com a candidat a la Presidència de la Generalitat enfront del president del seu partit. Al PP, no cal ni referir-s’hi, ja que tothom té a la retina la dimissió del seu president a Catalunya i la baralla pública sobre candidats en l’àmbit de l’Estat. A can socialista, com ens hi tenen acostumats, es posa de relleu, un cop més, el mestratge per donar la volta a la realitat. Com si no tinguessin problemes de portes endins, ironitzen i alliçonen de portes enfora. No sé si perden la memòria o és que no en tenen. Ja que parlem de dirigents, fa ben poc que els ha plantat el president del partit i excandidat a la Presidència de la Generalitat. I si parlem de debat, certament ells no tenen problemes sobre candidats. Ferraz ja els ha dit qui ha de ser: l’amiga Carmen Chacón i punt, i prou. A qui li agradi, bé, i a qui no, doncs també.”

Per altra banda, si em vaig fer ressò del comunicat que CDC va emetre dilluns passat, bo serà que reprodueixi el d’avui de CiU:

PRIMER.- Davant les contradiccions públiques aparegudes aquests dies, CDC i UDC reconeixen que la situació actual per la qual passa CiU no era la volguda per cap dels dos partits.

SEGON.- Refermem els acords assolits el 23 de juliol quant a estratègia, programa i designació del candidat per part de la Comissió Executiva Nacional de CiU.

TERCER.- Fem una crida a tota la militància i els electors de CiU per aconseguir el millor dels resultats a les properes Eleccions Generals, sabent que aquests no només decidiran la capacitat de defensa dels interessos de Catalunya a Madrid, sinó que serà fonamental pel futur de la política catalana.

QUART.- Aquests darrers dies CDC ha donat a conèixer a UDC les bases del contingut de la proposta anomenada “refundació del catalanisme” i en aquest sentit, UDC mostra el seu respecte. El fet que la Federació la composin dos partits, legitima que els perfils propis siguin subratllats considerant que això suma sensibilitats al projecte comú.

CINQUÈ.- Convergència i Unió no s’ha entès, ni s’entén ni s’entendria mai si no és com a força majoritària que representa la centralitat. Sense aquesta, i sense fer de la negociació i el pacte la garantia de progrés en els objectius nacionals, socials i econòmics no s’entendria que Convergència i Unió hagi tingut la confiança de la ciutadania per guanyar totes i cadascun de les eleccions al Parlament català que s’han fet i per ser força decisiva en la política espanyola.

Tot aquest bagatge, per tant, Convergència i Unió el posa a disposició de Catalunya de cara a les properes eleccions a Corts Generals, essent conscients que el nostre país s’hi juga una part important del seu futur.

Artur Mas i Gavarró - President de CiU
Josep A. Duran i Lleida - Secretari General de CiU