17/8/07

“LES COMPARACIONS SÓN ODIOSES”

Es diu sovint, sobre tot quan fem comparacions entre persones. En general, la dificultat de la comparació està en que la personalitat dels objectes que comparem no és la mateixa i aquest és el motiu pel qual el seu comportament o rendiment. Tampoc té perquè ser el mateix. Però quan les característiques dels objectes són similars, i les diferències en els resultats són bestials, llavors és quan té sentit la comparació.

Això és el que passa a l’Estat del que, vulguem o no, formem part. Madrid i Barcelona, primera i segona ciutats en nombre d’habitats i també les primeres en activitat econòmica a Espanya, reben un tracte extraordinàriament diferent pel que fa a inversions. Aquesta diferència és la que aquesta setmana està posant sobre la taula la premsa nacional.

Si la portada d’ahir del Diari Avui deixava clara la quantia i el grau de compliment de les inversions del Ministeri de Foment a Catalunya, la d’avui parla de les inversions de RENFE en Rodalies a Madrid i Barcelona a l’actual legislatura espanyola, governada pels socialistes. Tal vegada alguns s’ho pensaran abans de tornar a parlar de governs anteriors. Només cal col·leccionar els articles i els corresponents gràfics per fer-los callar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt encertat l’article de Desclot (http://paper.avui.cat/article/ultima/92884/grafic/rodalies.html) a la contraportada del diari d’avui, es titula “El gràfic de les rodalies” i va en la mateixa línia.