31/7/07

DARRER ACTE DEL PROCÉS ELECTORAL MUNICIPAL

Ahir va tenir lloc el darrer acte institucional derivat de les eleccions municipals celebrades el passat 27 de maig.

Si el 16 de juny es van constituir els ajuntaments i el 19 de juliol les diputacions, ahir va ser el torn dels consells comarcals. Al Maresme va ser escollit president, amb els vots de PSC, CiU i ERC, el socialista Josep Jo, alcalde de Dosrius.

Després d’anys de mantenir-se a l’oposició, convergència i Unió formarà part del govern comarcal i la Montserrat Candini serà la responsable política de l’Àrea de Serveis a les Persones, una de les més pes a la institució comarcal. Joan Baliarda, alcalde convergent de Premià de Dalt, serà, a més de president del grup de CiU, vicepresident primer del Consell i Joan Mora, president del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Mataró, és el nou portaveu comarcal de CiU, substituint a Joan Carles Garcia, que portava setze anys a l’organisme supramunicipal i ara és el nou president del grup de CiU a la Diputació de Barcelona, a més d’alcalde de Tordera.

Tal com va dir en Joan, ara toca treballar pel consens, hi ha molts temes que afecten a tots o molts municipis de la comarca, tots amb sensibilitats diferents, un govern recolzat per vint-i-set dels treta-tres consellers és una bona manera de començar.