12/6/07

UN MAL MENOR


Feia dies que sentíem a dir que Caprabo, la primera empresa de distribució alimentària de capital català, cercava comprador. Una de les empreses que més sonava com a interessada era Carrefour. En el cas que l’empresa catalana hagués acabat a les seves mans, una vegada passats els tràmits del Servei de Defensa de la Competència, probablement hauríem vist el tancament de diversos centres de venda i l’acomiadament d’un important nombre de personal.

Finalment ha estat el grup basc Eroski qui ha aconseguit un acord amb els accionistes de Caprabo per adquirir el 75% de la societat, mentre que l'altre 25% romandrà a les mans dels actuals accionistes i d’aquest percentatge el 9% correspon a La Caixa. Això vol dir que l’àmbit de decisió empresarial seguirà essent a l’Estat, però, sobretot, vol dir que es mantindran la majoria dels llocs de treball a Catalunya, doncs Eroski, tot i tenir un volum tres vegades com el de Caprabo, pràcticament no té centres comercials al Principat. A més, un terç dels seus treballadors són també accionistes.

No podem estar contents de que una empresa catalana, que factura més de dos mil milions d’euros l’any i que dona feina a quinze mil persones, ho deixi de ser, però, malgrat tot, la venda a Eroski és un mal menor.