14/6/07

JA ERA HORA !!

Sí, ja era hora. Encara que també podríem dir: No tenen vergonya!

Si mireu a la secció de notícies del Web Municipal, hi trobareu que el Servei d'Obres va iniciar, el dia 8 de juny, la instal·lació d'un nou ascensor a l’edifici de l’IMPEM. Això permetrà millora l'accessibilitat de l'edifici des de l'entrada principal de l'immoble, al carrer Herrera.

No se’n estan d’explicar-nos que l'edifici tenia garantida l'accessibilitat des del carrer d'Enric Granados, amb un ascensor que connecta les diferents plantes des del soterrani al segon pis. El que no diuen, és que per aquesta porta hi entren els camions.

L'entrada per Herrera té un desnivell d'1,80 metres respecte al carrer, que només es pot salvar amb un tram d'escala de 10 graons. Doncs la cadira mecànica existent, instal·lada posteriorment a la inauguració, està mal col·locada i no pot funcionar. Les obres consistiran en l'enderroc d'una part de la llosa d'escala i la instal·lació d'un ascensor que quedarà situat entre la vorera del carrer de Francisco Herrera i el vestíbul del primer pis, darrera de la reixa que protegeix l'edifici quan aquest està tancat. La caixa de l'ascensor serà de vidre, per tal de minimitzar l'impacte visual. Les obres, per un import d'adjudicació de 97.067 euros, tenen prevista una durada de 3 mesos.

Aquest edifici és relativament nou, es va acabar a finals de setembre de 2001 i des del primer dia el col·lectiu de persones amb problemes amb la seva mobilitat van posar el crit al cel. Hauran tardat 6 anys a solucionar el problema i s’han hagut de gastar més de 16 milions de pessetes que s’han d’afegir als més de 325 que va costar l’edifici en aquell moment. Molt probablement, una mica més de sensibilitat ens haurien fet estalviar aquests diners, que són de tots.