16/5/07

30 ANYS EDUCANT EN EL LLEURE


Qui ens ho havia de dir, que 30 anys després, aquella aventura iniciada per sis joves lligats a l’escola de Santa Anna seguiria tant viva com a el primer dia.

Aquesta setmana vaig poder assistir a la inauguració de l’exposició amb motiu del 30è aniversari de la fundació del Grup d’Esplai Garbí. Puc presumir de ser un dels sis iniciadors i impulsors i tinc el goig que el meu fill en sigui actualment monitor.

Tot i que l’escola ha canviat molt en aquests trenta anys i ara si desenvolupen moltes activitats d’educació en el lleure que llavors eren impensables, els esplais segueixen tenint el seu paper. El Garbí n’és una bona mostra.

Els nois i noies que passen per un esplai viuen unes experiències amb els companys i els monitors que difícilment les tindran al col·legi. A l’escola l’objectiu principal és l’aprenentatge, encara que, com he dit, actualment es complementi amb activitats adreçades a la formació personal. A l’esplai, el primer objectiu és fer-se persona. A més, a l’escola gairebé sempre només és l’alumne el qui aprèn. A l’esplai el monitor, generalment molt jove, rep tant com dóna.
Felicitats a tots els garbitencs i garbitenques que durant aquests 30 anys han passat pel Garbí. Felicitats a tots els joves que dediquen una mica part del seu temps a formar-se i formar com a persones.