15/4/07

PERSONES COM EN “Bis” NO S’OBLIDEN MAI


En Lluís Lligonya era una d’aquestes persones que no deixen indiferent i que no s’obliden. Ell va ser el fundador, el director i l’ànima de Televisió de Mataró. Abans ja havia estat un lluitador incansable en el món sindical. En “Bis” creia en el que feia i això li donava molta força.

No oblidaré mai aquelles curtes converses a la recepció del primer pis de l’Ajuntament, durant els plens. La seva curiositat innata, que el convertia en un observador apassionat, era superada per una cínica lucidesa (utilitzant paraules d’en David González) que li permetia descriure situacions i persones d’una forma que només ell era capaç de fer.

Televisió de Mataró tirarà endavant perquè ell ho ha deixat ben lligat amb bons professionals de la seva confiança, però, l’esperit que ell li va donar hi serà sempre.

Aquests dies tothom ha escrit sobre en “Lligonya”, com una mostra més del que l’estimàvem, us recomano el recull que publica en Ramon Bassas en el seu bloc. Encara que hi ha més homenatges, com el que li fa en Joan Mora.