14/3/07

QUE TINGUIS MOLTA SORT

Havia manifestat la possibilitat de no repetir, però avui ho ha confirmat. Després de tres legislatures, Fermí Manchado deixarà l’Ajuntament de Mataró.

Per a mi, en Fermí no és un regidor qualsevol, quan vaig entrar al Consistori l’octubre de 1996 i feia més d’un any que s’havia iniciat el mandat, hem van encarregar fer el seguiment dels temes de “Circulació i Transports”, llavors el Regidor Delegat del Departament ja era en Fermí. Ell mateix, acompanyat dels seus principals col·laboradors, em va posar al corrent del funcionament dels diferents serveis. Juntament amb en Jordi Surinyach, que llavors era el portaveu de CiU, van ser els primers, i potser els únics, que van ensenyar-me alguna cosa del funcionament de l’Ajuntament.

Quan feia poc temps que formava part del grup municipal de CiU vaig haver de negociar amb en Fermí una modificació de la zona blava, que afectava, sobretot, als entorns de la plaça de Cuba. Poc després va venir la feina de debò i es va aprovar, amb absolut consens, el nou plec de condicions pel transport urbà de passatgers, el Mataró-Bus. Va ser un mandat en el que es van treballar molt els temes de mobilitat.

No comparteixo amb ell la lectura optimista del moment actual, en Fermí s’ha adormit una mica a l’ombra de la resta de membres del govern. Però, encara ara, en Fermí és una persona amb la que és fàcil arribar al consens i amb qui és difícil crispar-se. Sigui quina sigui la tasca a la que a partir del juny vulgui dedicar els seus esforços, li desitjo molta sort.