13/10/06

PARTICIPACIÓ: assignatura pendent

No és una crítica al govern. És una reflexió sobre un tema que ens toca a tots, als que des de la política volem ser útils a la societat i també a tots els ciutadans i ciutadanes de Mataró.
.
Durant l’actual mandat s’han posat en funcionament el “Consell de Ciutat” i tres “Consells Territorials” i ja existien més de quinze consells sectorials de participació. Però la veritat és que seguim essent els mateixos de sempre i a la darrera “Audiència Pública”, amb motiu de la presentació del Programa d’Actuació Municipal pel 2007, hi havia menys gent que altres anys, tot i que entre polítics, càrrecs de confiança i funcionaris omplíem mitja sala. A casa es podia seguir per televisió, però és molt difícil seguir completament un acte com aquest a distància i, almenys quan jo ho vaig intentar, la qualitat del so feia molt difícil seguir el debat.
.
Potser no ho hem encertat, potser la televisió i el sofà de casa ajuden més a relaxar-nos després de tot un dia de treball i problemes, però el futur és de tots i per tots. Hem de trobar noves fórmules per construir-lo junts.
.
D’entrada no podem defugir més la revisió del funcionament dels diferents òrgans de participació, tal com vaig poder dir en la trobada del Consell de Ciutat del més de juny. La Participació Ciutadana era una prioritat per a diverses de les formacions polítiques presents al Consistori i no podem anar deixant passar el temps per evitar afrontar el tema de cara unes eleccions, com deia el Sr. Alcalde. Si no ho fem aviat cada vegada serem menys i serà més difícil remuntar.