29/10/06

NO ENS CONVÉ UN NOU TRIPARTIT

Un nou tripartit seria molt pitjor que el que hi ha hagut els darrers tres anys: més espanyolista, amb un President del PSOE i amb menys pes del catalanisme, és per això que a Catalunya no li convé.
.
Les darreres enquestes confirmen que Convergència i Unió surt en una bona posició per guanyar les eleccions. La tendències són clares: CiU millora clarament el resultat respecte l’any 2003, mentre que els socialistes empitjoren. Ara bé, les enquestes també indiquen que PSC-PSOE, .
ERC i ICV poden continuar sumant prou diputats per reeditar del tripartit.
.
Davant d’aquesta situació, CiU s’ha de dirigir als electors que no tenen decidit el seu vot i sobretot a tots aquells que no vulguin quatre anys com els tres darrers que hem viscut. Un nou tripartit no només seria igual de dolent que el Govern de Pasqual Maragall, sinó que seria molt pitjor. A més a més de repetir els mateixos errors (governar només per ocupar el poder, manca d’un projecte compartit, compartiments estancs, desavinences, incompliments, etc.) Seria més espanyolista. No hi hauria Pasqual Maragall, sinó José Montilla, que té un projecte espanyolista per Catalunya, desdibuixat i sense ambició.
.
Tots els dirigents del PSC més propers al catalanisme han estat arraconats per part de l’actual aparell del partit. Sense anar més lluny, és el cas de l’encara President de la Generalitat.
.
ERC pesaria menys en un nou tripartit, ja que a més d’una previsió a la baixa a les enquestes, José Montilla no permetria que Esquerra el condicionés. Durant aquests tres anys, ERC no ha tingut la clau del Consell Executiu, ni molt menys, però en un Govern amb el líder del PSC-PSOE, Esquerra estaria lligada de mans i peus.
.
Les possibilitats de victòria de CiU són cada dia més àmplies, però cal fer un últim esforç per invalidar qualsevol intent de reedició del tripartit. CiU és la força útil per barrar el pas a un nou tripartit.