15/10/06

EQUIPAMENTS (II)

Fa menys d’un mes parlava d’equipaments. Em referia a les instal·lacions per a la pràctica del futbol a la població de Peralada (Alt Empordà). Aquest cop, seguint el Mataró, vaig anar a Reus, capital del Baix Camp. El partit va ser un desastre, res a veure amb el que els del Mataró van jugar el diumenge anterior contra l’Europa. Però, altra vegada, les instal·lacions municipals de l’equip local tampoc tenien res a veure amb les nostres.
.
A l’estadi on juga el Reus Esportiu, tots els espectadors poden veure el partit còmodament asseguts en seients individuals instal·lats sobre una graderia com Déu mana. A més, disposa d’una espaiosa tribuna coberta, sota la qual hi ha tots els serveis del club. Al costat un altre camp de sorra i un de rugbi, amb herba natural com el camp principal de futbol. Com a Peralada, hi ha un bar-restaurant que fa una important labor social.
.
Reus és cap de comarca (Baix Camp), com Mataró (Maresme), la proporció entre el seu pressupost municipal del 2006 (86.098.000 €) segueix, aproximadament, la mateixa proporció que el de Mataró respecte el nombre d’habitants.
.
Mataró no té cap camp d’herba natural i només dos amb herba artificial, als dos els hi toca la substitució i al terreny de joc del Mataró s’ha tingut de fer d’urgència per a que la federació permetés jugar al juvenil i al primer equip en les seves respectives competicions. Ara se’ns promet la instal·lació d’herba a cinc camps municipals en quatre anys i un nou estadi a la part nord de Mataró. Benvinguts siguin, encara que, com sempre, haurem fet tard.