4/9/06

QUIN “MAL ROTLLO” (II)

Fa tres dies, comentava el “mal rotllo” a casa de Pasqual Maragall, que s’evidencia pel fet de que la seva esposa hagi demanat la baixa al PSC. Avui m’he trobat amb la notícia de que l’actual secretari del govern i germà del president atribueix la renúncia del seu germà a la presidència de la Generalitat a la manca de suport de l'aparell del PSC i al fet de no tenir autonomia respecte al partit. En un article publicat ahir a El País, es pregunta, en referència al president de la Generalitat, "què hauria succeït si hagués comptat amb el suport incondicional del conjunt de l'espai socialista".

Ernest Maragall dóna com a causa principal de la renúncia del President la manca d'autonomia respecte al partit. "Han comptat, i molt, els repetits episodis en què es va voler posar en evidència l'autonomia del president per prendre decisions sense comptar amb l'autorització prèvia de la coalició o del seu propi partit". El secretari del govern també critica que el PSC aturés la remodelació de l'executiu que Maragall va intentar fer a la tardor de l'any passat. "Decisions frustrades realment importants com la reforma del govern català l'octubre del 2005 han tingut més influència i repercussió en l'exigible relació de suport i confiança entre el president i el seu partit que les hipotètiques discrepàncies de fons sobre una o altra qüestió programàtica".

Per si això fos poca cosa, en el seu article, Ernest Maragall també crítica la plataforma cívica de suport a José Montilla i diu que alguns plantejaments d’aquesta generen "inquietud".

Quin serà el proper episodi dins del PSC?