15/9/06

PSOE, MONTILLA I CATALUNYA

El PSC, amb José Montilla al capdavant, és incapaç de defensar els interessos de Catalunya i els diputats socialistes catalans s’uneixin al PP per anar contra Catalunya. Avui ho hem comprovat, quan els dos partits espanyols han votat el mateix davant d’una moció de CiU que demanava que les institucions polítiques i econòmiques catalanes, amb la Generalitat al capdavant, tinguessin una participació majoritària en el consorci per gestionar l’aeroport del Prat. És a dir, una gestió des de Catalunya, que respongui, per tant, als interessos del país.

És lamentable que el PSOE continuï tenint la visió centralista i unitària de l’Estat de sempre, que coincideix en el fons amb la que manté el PP, però és més greu que el PSC sigui incapaç de rectificar aquesta actitud. Amb aquesta submissió absoluta als dictats del PSOE dels socialistes catalans, amb José Montilla al capdavant, són ells qui realment voten al costat dels populars, i a més ho fan per anar contra els interessos de Catalunya.

Potser ara caldria tornar a preguntar a José Montilla sobre si troba necessari o no la creació de grup parlamentari propi per part del PSC-PSOE o ja li està bé seguir essent el delegat del PSOE a Catalunya.