8/9/06

L’ESPANYA QUE NO ENS VOL

És evident que hi ha una Espanya que no ens vol. Millor dit; només ens vol per esprémer. La prova la tenim en la notícia que avui omplia la premsa, el diari Avui ho ha tret en portada i altres ho portaven en pàgines interiors, però tots li dedicaven un espai considerable. Parlo de la prohibició de l’alcalde del PP a Madrid de representar l’obra “Lorca eran todos” al “Teatro Español”, de titularitat municipal.

El Sr. Rubianes es va excedir en les seves paraules pronunciades fa molts mesos a TV3, però era la reacció a un seguit d’insults contra Catalunya i la seva gent feta per un grup de periodistes i polítics que res tenen a envejar als de la dictadura. Ara, aquests mateixos mitjans han tornat a “las andadas” amb actituds absolutament feixistes.

Mentre a Catalunya hem lluitat per una llibertat d’expressió que a permès a gent com
Boadella fer caricatura dels nostres més elevats representants i insultar, ahir mateix, a alguns càrrecs públics, hem de patir els insults d’una part d’Espanya i veure com artistes com Pepe Rubianes són víctimes de la més dura censura sense que no puguem fer altra cosa que caure en la més gran indignació. Només ens queda el consol de creure que un altra part d’aquest Estat, del que no aconseguim deslliurar-nos, és diferent i està al nostre costat.